«Τα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ  οφείλονται στο άτμισμα ναρκωτικών και παράνομων προϊόντων. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούν εγκεκριμένα προϊόντα».

Με αυτά τα λόγια προλογίζει ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου το σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1  για τα όσα ανησυχητικά συνέβησαν στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τη «δαιμονοποίηση» από μέρους του Τύπου του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρεται στις επίσημες ανακοινώσεις του FDA που καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα παράνομα προϊόντα, ενώ φιλοξενείται και συνέντευξη του Δρ. Κωνσταντίνου Φαρσαλινού.

«Στην πραγματικότητα, για όλα αυτά δεν φταίει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά η χρήση παράνομων εκχυλισμάτων μαριχουάνας. Οι Έλληνες καταναλωτές προστατεύονται από το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας, εφόσον επιλέγουν νόμιμα προϊόντα», ανέφερε ο ερευνητής, για να καταλήξει:

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι πολλοί ατμιστές εκφοβίζονται από αυτά που ακούγονται στα ΜΜΕ και επιστρέφουν στο κάπνισμα. Στις ΗΠΑ 1.200 καπνιστές πεθαίνουν κάθε μέρα, άρα δεν πρέπει επ’ ουδενί ο ατμιστής να επιστρέψει στο κάπνισμα»…

Το ρεπορτάζ όμως του ΑΝΤ1 πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού των καπνιστών παγκοσμίως έχει γίνει στην Αγγλία, εκεί όπου ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα!

Μάλιστα, το θέμα κλείνει με απόσπασμα των δηλώσεων του Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, David Abrams, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα σε αμερικάνικο κανάλι:

«Έχουμε μια ευκαιρία να ξεφορτωθούμε το παραδοσιακό τσιγάρο. Αν τη χάσουμε θα έχουμε χάσει τη μοναδική ευκαιρία που είχαμε τα τελευταία 120 χρόνια να απαλλαγούμε από το συμβατικό κάπνισμα και να το αντικαταστήσουμε με μια πολύ ασφαλέστερη μορφή πρόσληψης νικοτίνης».

H alter ego εδώ και δέκα χρόνια επενδύει συνεχώς στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η δεκάχρονη εμπιστοσύνη των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των επιστημονικών φορέων που πιστοποιούν την ασφάλεια των προϊόντων μας είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι η alter ego δεν εγγυάται μόνο την ποιότητα αλλά ότι είναι και ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, προτρέπουμε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο επώνυμες εταιρείες για την αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.